Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu Açılışı Yapıldı
30 Ekim 2019

Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu Açılışı Yapıldı

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm'ün katılımlarıyla Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu'nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Kurulan gebe okulunda anne adayları doğuma hazırlanırken, baba adayları da eşleriyle empati kuruyor.

Gebelik döneminin ve doğum sürecinin anne ile bebek sağlığı açısından güzel geçmesini sağlamak ve gebeleri doğuma hazırlamak amacıyla kurulan Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu'un resmi açılışı yapıldı. Törende eğitimlerini tamamlayan ilk anne adayları da sertifikalarını İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm'ün elinden aldı. İl Sağlık Müdürümüz, yaptığı konuşmada okulun Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde açılan ilk gebe okulu olduğunu fakat Ankara'da 2 ve 3'üncü basamakta 24'üncü ve 1'inci basamakta 27'inci gebe okulu olduğunu belirten Müdürümüz, "4 hafta süren eğitim veriliyor. Bu 4 hafta eğitimde hem gebenin hem çocuğun doğum öncesi, doğum sonrası gelişimi için kritik bilgiler veriliyor. Özellikle üreme organları ve gelişimi, gebelik evreleri, lohusa sonrası durumlar anlamında bilinmesi gereken tüm bilgiler veriliyor. Bu eğitimlerin bir kısmı da eşli oluyor" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürümüz, ihtiyaç doğrultusunda yeni gebe okullarının açılmaya devam edeceğini kaydetti.

• A08Q3639.JPG
  • A08Q3689.JPG