İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma’dan Sami Ulus Hastanesi’nde KİD İncelemesi
18 Ağustos 2021

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma başkanlığında Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Sistemi (KİD) verileri incelendi.

Hastanenin 2021 yılı KİD değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, sunulan sağlık hizmetlerinin ilimiz ve sağlık tesisi düzeyinde etkinlik ve verimlilikleri ile stratejik plan ve hedeflerine uygunluğu veriler üzerinden ele alındı.

Toplantıda konuşan Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma, İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Sistemi’nin önemine dikkat çekerek, zorlu pandemi sürecinde kriterlere uyum konusunda göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı hastane yönetimine ve çalışanlara teşekkür etti.

‘’İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Sistemi’’

İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Sistemi, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında 2017 yılında geliştirildi ve kriterleri belirlendi.
Sistem kapsamında, illerin Sağlık Bakanlığı strateji ve hedeflerine uyumunun izlenmesi, değerlendirilmesi ve ilde bulunan sağlık yöneticileri arasındaki koordinasyonun sağlanması hedefleniyor.

İzleme ve değerlendirme faaliyetleri, İl sağlık müdürlükleri tarafından yapılan 3 aylık dönemler halinde gerçekleştiriliyor.

Toplantıya, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mustafa Alimoğulları ve Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi katıldı.

• sami ulus 1.jpg
  • sami ulus 2 (1).jpg