Ankara’nın Sağlık Yöneticileri Şehir Hastanesi’nde Buluştu
06 Ocak 2022

Ankara Valisi Vasip Şahin yönetiminde, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay’ın katılımlarıyla, Ankara’nın sağlık yöneticileri ile pandemi çalışmaları Şehir Hastanesi’nde değerlendirildi.

Pandemi Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, kamu hastaneleri ile birlikte özel ve üniversite hastanelerinin de pandemi yükünü omuzladıklarına dikkat çekerek, bu süreçte hasta yakınları ve hastaları ile kurulan iyi iletişimin belirsizlikleri önlemekteki öneminin altını çizdi.

Ayrıca pandemi sürecinde verdikleri büyük sınavdan yüz akı ile çıkan sağlık çalışanlarına göstermiş oldukları fedakarlık için teşekkür eden Vali Şahin, hayatını kaybedenler için de rahmet diledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay konuşmasında, Ankara’da aşılama oranlarının iyi olduğuna dikkat çekerek, kişisel tedbirlere uyulması konusunda toplumu bilinçlendirmenin de önemli olduğunu ifade etti.

Sağlık alt yapısı ve sağlık çalışlarının özverili çalışmaları sayesinde ülkemizin dünyadan pozitif olarak ayrıldığını dile getiren Doç. Dr. Tolga Tolunay, “Dünyada aşılamaya ilk başlayan ve kendi aşısını üreten ülkelerdeniz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma tarafından, Ankara İli Pandemi Değerlendirme sunumu yapıldı. Doç. Dr. Zülfikar Akelma sunumunda, ildeki hastanelerin pandemi verilerini paylaştı.

Sunumun ardından kamu, özel ve üniversite hastaneleri başhekimlerinin soru ve görüşlerin de alınması ile toplantı son buldu.

• WhatsApp Image 2022-01-06 at 14.08.51.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-01-06 at 14.08.52.jpeg