Ankara’da Sağlıkta Kalite Sempozyumu Düzenlendi
14 Ocak 2022

Sağlık kurumlarında kalite kültürünün evrensel kurallar çerçevesinde gelişmesinin sağlanmasını hedefleyen “Sağlıkta Kalite Her Dönem Fark Yaratır” sempozyumu Ankara Gölbaşı Kronos Hotel’de düzenlendi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, Ufuk Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, sağlık kurumlarında hizmet veren kalite birimleri ile kalitenin çok ileri bir noktaya taşındığını belirterek, hastanelerde kalite standardının yakalandığının altını çizdi.

“Ankara’da sağlık hizmet kalitesinin kamu özel ve üniversite hastaneleri ile birlikte çok iyi bir noktada bununla gurur duyabiliriz” diyen Akelma, hedeflerinin kaliteyi her zaman üstte tutmak ve daha da iyi noktalara taşımak olduğunu dile getirdi.

Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ise konuşmasında, sağlık sektöründe konunun insan sağlığı olması nedeni ile kalitenin çok daha önemli olduğuna dikkat çekerek, “Sağlık sunumu alanında sağlık sunucular, hasta ve yakınlarının sunulan hizmetin bütününden memnun olmaları sağlıkta kalitenin temel taşıdır” dedi.

İl Kalite Koordinatörü Uzman Elif Gamze Budak ise konuşmasında, düzenlenen sempozyum ile kalite çalışmaları konusunda farkındalık yaratılıp pandemi sürecinin değerlendirileceğini ifade ederek, “Her zaman söylediğimiz bir şey var, ‘Sağlıkta Kalite Her Dönem Fark Yaratır’ dedi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. A. Zülfikar Akelma’nın moderatörlük görevini üstlendiği ilk oturumda, Pandemi Döneminde Sağlık Hizmetlerin Sürdürülebilirliği konu başlığı altında; Klinik Perspektifi-Saha Uygulaması, Klinik Perspektifi-Kanıta Dayalı Uygulama, Yoğun Bakım Perspektifi-Saha Uygulaması, Yoğun Bakım Perspektifi-Kanıta Dayalı Uygulama konuları ele alındı.

Pandemi sürecinin psikolojik etkilerinin de değerlendirildiği sempozyumun diğer 3 oturumunda ise Ankara’da görevli hizmet başkanları, başkan yardımcıları, hastane başhekimleri, sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve kalite yönetim direktörleri  ve sağlık çalışanları tarafından pandemi döneminde sağlık hizmetlerin sürdürülebilirliği, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik uygulamalar ve multifaktöriyel yaklaşım konu başlıkları altında çok sayıda konu masaya yatırıldı.

Covid-19 salgınında sağlık kurumlarında hasta ve çalışan güvenliği için güvenli hizmet sunumunun devamı, hizmet sunumunda kalitenin sürdürülmesi, sağlık hizmetinde yenilikçi yaklaşımlarla bakım kalitesinin artırılması, Ankara’da faaliyet gösteren Covid-19 laboratuvar  hizmet süreçlerinin yanı sıra kriz koordinasyon ve filyasyon/ izalosyon takibinin  verimli ve  etkili bir  şekilde idame ettirilmesi gibi başlıklar, katılımcılar tarafından sempozyumdaki oturumlarda konuşuldu.

• A08Q97251.jpg
  • A08Q97671.jpg