Ankara’da Sağlıkta Kalite Standartları ve Klinik Kalite Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
26 Mayıs 2022

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin katılımlarıyla, İl Kalite Koordinatörlüğümüzce düzenlenen Sağlıkta Kalite Standartları ve Klinik Kalite Değerlendirme Toplantısı Ankara’da gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz, ‘’Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak, İl genelindeki kalite çalışanlarımızla bir araya gelip, kaliteli sağlık hizmeti sunulması noktasında tüm kurumlara kamu, özel ve üniversite ayrımı yapmadan Bakanlığımızın rehberliğinde köprü görevini büyük bir ciddiyetle üstlenmiş bulunmaktayız. Kalite süreçlerini Bakanlığımız ve kendi iç denetçilerimiz vasıtasıyla değişerek ve gelişerek yürütüyoruz” dedi.

Kalitenin sadece yaptığın işin kalitesi değil, yaptığın işin sürecin yönetimi ve bu süreçte oluşan çıktının değerlendirilmesini kapsayan bir süreç bir felsefe olduğunu ifade eden Sağlık Müdürümüz, ‘’Kaliteyi personele öğretmek önemli. Bu doğrultuda İl Kalite Koordinatörlüğümüz Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında Ankara genelinde 4 eğitim verilmiş olup, 39 değerlendirme ve 156 kuruma rehberlik ziyareti gerçekleştirdi ve bu sayılar artarak devam edecek’’ diye konuştu.

Müdürümüz konuşmasında kalitenin öneminin kriz dönemlerinde daha çok ortaya çıktığına ve pandemi sürecinde hep birlikte hem Ankara hem de Türkiye genelinde bu sürecin en iyi şeklide yürütüldüğüne de değinerek, “Kamu, özel ve üniversite hastanelerimizin temsilcileri buradayken bu iki senelik süreçte verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizlerin nezdinde hem sizlere hem hastanelerinizdeki çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda; “Klinik Kalite Programı”, “Sağlık Kuruluşlarında Klinik Kalite Yapılanması”, “Klinik Kalite Karar Destek Sistemleri (KDS)”, Dönemsel Raporlar, Geri Bildirim Süreci”, ‘’Yeni SKS Setleri Değerlendirme Sistematiği’’ ile “İtiraz Değerlendirme Sistemi” konuları ele alındı.

Sağlık Kurumlarında Kalite ve Akreditasyon çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantı ile geleceğin sağlıkta kalitesini merkeze alarak, sağlıkta performans ve kalite ile ilgili güncel gelişmeler, deneyimler ve yenilikçi yaklaşımların paylaşılması, sağlık alanında çalışanların iletişim ve iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

Toplantıda; Acil Sağlık Başkanımız Doç. Dr. İshak Şan, Bilkent Kamu Hastaneleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, Etlik Kamu Hastaneleri Başkanımız Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan ve Sağlık Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Alimoğulları ile ilimizdeki kamu, özel ve üniversite sağlık tesislerinin kalite sorumluları yer aldı.

• WhatsApp Image 2022-05-26 at 14.48.12 (5).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-05-26 at 14.48.12 (2).jpeg