Etlik Şehir Hastanesi’nde Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi
03 Aralık 2022

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programa katıldı.

Ampute Milli Futbol Takımımız, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız ve ailelerin katılımlarıyla gerçekleşen programda konuşan Sağlık Müdürümüz, şehir hastanelerinde engelleri aşan hastaneler olma konusunda büyük bir mesafe kaydedildiğini ve Etlik Şehir Hastanesi’nin önemli örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Müdürümüz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ şiarıyla sağlık hizmetleri 20 yıldan bu yana özellikle engelli kardeşlerimizi de gözeterek onların tüm sosyal ihtiyaçlarını, erişilmez ulaşılmaz gibi görünen ihtiyaçlarını gidermek üzere sağlık sistemimiz kurgulanmaya devam ediliyor” dedi.

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer konuşmasında, şehir hastanesinde engelli vatandaşlarımıza avantajlar sağlandığını ve hastaneyi daha engelsiz bir hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya Engelliler Günü kapsamında bu yılki temasının “Engelli Bireylerin Tedaviye ve Rehabilitasyona Dünyanın Her Yerinde Eşit Şekilde Ulaşabilmesi” olduğuna dikkat çeken Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel, “Ankara’daki ve Türkiye’deki durumumuzu düşündüğümüz vakit şanslı hissediyoruz. Çünkü Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bu alanın kıymetini ciddi anlamda öne çıkartıyorlar ve Şehir Hastanesi’nin içerisinde de bize büyük bir alan bırakarak rehabilitasyon ihtiyacı olan engelli bireylere bu hizmetin sunumu için büyük bir imkan sağlamış durumdalar” şeklinde konuştu.

15 Temmuz Gazisi Emre Doğan ise yaptığı konuşmada, fiziksel ve psikoloji tedavilerinde emeğini esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Doğan, “Onların öğretmiş olduğu azim ve merhamet inancıyla birlikte önemli bir yol katetmeye başladım ve psikolojik anlamda iyi hissetmeye gayret gösterdim. Bugünün anlam ve önemi noktasında burada olmamı sağlamaları onların kendi emeklerinin sonucudur” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca engelli müzisyen Bünyamin Çevik tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.

• e3.jpeg
  • 3e.jpeg