Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı Kapsamında Anma Programı Düzenlendi
14 Mart 2023

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde anma program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlar için dua edilmesi ile devam etti.

Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr.    Ali  Niyazi Kurtcebe, Tıp Bayramı’nın her yıl ortaya çıkış gayesinde kutlanan ve tıp camiasının Rahmet-i Rahman’a kavuşmuş olan şehit sağlık çalışanlarını anmak olduğunu dile getirerek, ‘’Bu yıl ise yaşanan büyük depremde  hayatını kaybeden 505 sağlık çalışanımızın ve 48 bin üzerinde vatandaşımızı minnetle, şükranla anmak için bir araya geldik’’ dedi.

Depremden etkilenen     vatandaşlarımızın daha iyi şartlara kavuşmaları için devlet, millet el ele verip bu zorlu sürecin üzerinden geleceklerini ifade eden Müdürümüz, ‘’Mesleğimiz gereği ve icabı olan bu hal ve her türlü felakette en ön saflarda yer almak durumundayız. Diğer felaketlerde olduğu gibi yine bu depremde de sağlık çalışanları vardı ve böyle olmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Deprem sürecinde yaşananlara da değinen İl Sağlık Müdürümüz, depremin ilk anından itibaren hemen durum değerlendirilmesi yapıldığını, tüm hastanelerin teyakkuzda olduğunu ve depremin yaşandığı ilk günün akşamından Ankara’ya hastaların gelmeye ve personelin bölgeye sevkinin hemen başladığını dile getirdi.

Depremden etkilenen 36 bin 200 kişiye Ankara’da sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Müdürümüz, ‘’Bugün itibarıyla 1.200 civarında hastanın tedavisi devam ediyor. Hekimlerimiz 3 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirdi. Deprem felaketinin yaşandığı bölge dışında en çok yaralı kabul eden ve müdahale eden il konumundayız. Gayretleri için tüm çalışma arkadaşlarımdan Allah razı olsun’’ dedi.

Bu sene depremler dolayısıyla bir anma töreni ile Tıp Bayramı’nı karşıladıklarını belirten Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer, ‘’Biz sağlık çalışanları olarak yine en ön saftaydık ve tüm çalışanlarımız bu zorlu süreçte ellerinden geleni fazlasıyla yaptı. 1.200’ün üzeri hasta hastanemize geldi. Halen 466 hastamızın yatışı devam ediyor.’’ ifadelerinde bulundu. Deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan Ankara Etlik Şehir Hastanesi çalışanı Prof. Dr. Jülide Ergil ve Prof. Dr. Hüseyin Levent Keskin’in yapılan çalışmaları anlattığı program, Yazar Kahraman Tazeoğlu’nun konuşması ile son buldu.

Programa ayrıca; Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kule Başhekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

• WhatsApp Image 2023-03-14 at 14.20.56.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-03-14 at 14.20.57.jpeg