1. Ankara Halk Sağlığı Çalıştayı Düzenlendi
24 Ocak 2019

Ankara’da koruyucu sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve halk sağlığının daha da ileri konumlara getirilmesi amacı ile düzenlenen "I. Ankara Halk Sağlığı Çalıştayı" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti.

Çalıştay’da, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Sağlıklı Beslenme, Obezite, Fiziksel Aktivite, Diyabet, Sağlık Okuryazarlığı, Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi, Bağımlılık, Bağışıklama, Çalışan Sağlığı konuları üzerinde duruldu.

Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir KESKİNKILIÇ, Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan ÜNAL, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem KUCUR,Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Bahattin İLTER ,Halk Sağlığı Akademisyenleri, Birim Sorumluları, Birim Çalışanları, İlçe Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Uzmanları çalıştayda yer aldı.

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL ve Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir KESKİNKILIÇ’ın konuşmalarının ardından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem KUCUR, çalıştayın çalışma yöntemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çalıştay, önceden belirlenen gruplarda yer alan katılımcıların çalışmalarını tamamlaması, grup sunumları ve geri bildirimlerin alınması ile son buldu.