Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık Etkinliği

Güncelleme Tarihi: 18/04/2019

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. İlk risk belirtileri yaşamın ilk 1-2 yılında görülmektedir. 18 ay itibarı tarama ile erken yaş olguları tesbit edilebilir ve erken tanı ile otizmli bir çocuğun hayatı değişebilir.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi olarak Nisan ayı Otizm farkındalık faaliyetlerimiz;

İl Sağlık Müdürlüğü Farabi Eğitim Salonu' nda Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Özlem HEKİM tarafından "Otizm Spektrum Bozukluğu" ve "OSB Tarama Takip Programı" eğitimleri verilmiştir.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde Çocuk Gelişim Uzmanı Zeynep ÖZDERELİ 'nin "Otizm Spektrum Bozukluğu" seminerine Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi' nce katılım sağlanmıştır. Eğitim sonunda Çocuk Gelişimi Polikliniği' nde kullanılmak üzere Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda bilgilendirici basılı materyal desteği Müdürlüğümüzce sağlanmıştır.

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi "Otizm Farkındalık Paneli" nde  Otizm Farkındalık Standı açılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Eğitim Salonu' nda Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Hesna GÜL tarafından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına "Otizm Spektrum Bozukluğu" ve "OSB Tarama Takip Programı" eğitimleri verilmiştir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimimizce 2019 yılı ilk üç ayında, 913 Aile Sağlığı Çalışanına Otizm Spektrum Bozukluğu eğitimi verilmiş olup Nisan ayı boyunca planlanmış olan eğitimlerle Aile Sağlığı Çalışanlarının eğitimleri tamamlanacaktır. Aile Sağlığı Merkezlerinde 18-36 ay arası çocuklara yönelik Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı çalışmaları devam etmektedir.

• WhatsApp Image 2019-04-11 at 11.46.21 - Kopya.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-04-11 at 11.46.22 (2).jpeg