Palyatif Bakım Planlama ve Koordinasyon Projesi
24 Ocak 2019

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve SBÜ Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 24.05.2018 tarihinde, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nda “Palyatif Bakım Planlama ve Koordinasyon Projesi” hakkında I. Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Ertuğrul Ünkoç ve SBÜ Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof Dr. Yaprak Üstün’ün moderatörlüğünü üstlendiği toplantıya, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç Dr. Ramazan Kocaaslan, A.Ü. İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Öznur Özdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hulusi Erman Yıldırım katıldı.

Toplantıda; Palyatif Bakım İhtiyacının Önemi, Palyatif Bakım İhtiyacı Olan Hasta Grupları, Türkiye Palyatif Bakım Hizmetleri, Yeni Doğanda Palyatif Bakım İhtiyacı, Jinokolojik Onkolojide Palyatif Bakım İhtiyacı, Medikal Onkolog Gözü ile Palyatif Bakım, Anestezist Gözü ile Palyatif Bakım başlıkları değerlendirildi.

Ulus Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nden Dr. Kadriye Kahveci’nin tecrübelerini aktardığı toplantıda, Palyatif Bakımda Ağrı Kontrolü, Beslenme ve Psiko-Sosyal Yapı konularında çalışma grupları oluşturularak katılımcıların önerileri değerlendirildi. Palyatif bakım hizmetleri alanında personel eğitimlerinin planlaması kararlaştırıldı. Ankara’da Palyatif Bakım Hizmetleri ve Koordinasyon Projesi’nin önemi vurgulandı.