Ankara’da Üniversite Hastaneleri ile Pandemi Toplantısı Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 23/03/2020

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında ildeki pandemi yönetimi hakkında üniversite hastaneleri başhekimleri ile bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmalarına hastalık nedeni ile hayatını kaybedenlere rahmet, tedavisi devam edenlere şifa dileyerek başlayan Sağlık Müdürü Gülüm, “Sayının artmaması için buradayız. Ülkemizin el birliği ile süreci en az hasarla atlatan ülkelerin arasında olacağına inanıyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile kamu, özel ve üniversite olmak üzere ildeki bütün sağlık tesislerinin koordinesinin İl Sağlık Müdürlüklerine verildiğine işaret eden Müdür Gülüm, sözlerine şöyle devam etti: “Bu noktada çizdiğimiz yol haritasını sizlerle paylaşmak, sizlerden beklediğimiz nedir ve sizlerin istekleri varsa nelerdir bunları görüşmek için buradayız.”

Gülüm ayrıca, bu süreçte evine gitmek istemeyen sağlık çalışanları için konaklama imkanının sağlanması konusunda çaba gösterildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun talimatları doğusunda alınması gereken yeni tip koronavirüs hastalığı (COVID-19) tedbirleri ile ilin kapasitesi, yürütülen çalışmalar ve üniversite hastanelerinin bu çalışmalar içerisindeki rolleri hakkında istişarede bulunulan toplantı, katılımcılarla yapılan soru cevap ile son buldu.

Toplantıda; Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ü. Murat Parpucu, Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İshak Şan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan, Destek Hizmetleri Başkanı Zübeyir Dedeoğlu, Sağlık Hizmetleri Başlan Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Çağlayan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Alimoğulları, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Eren Usul, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Burak Bekgöz ile Ankara, Gazi, Hacettepe, Başkent, Ufuk, Lokman Hekim ve TOBB Üniversiteleri yöneticileri hazır bulundu.

• WhatsApp Image 2020-03-23 at 17.03.18.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-03-23 at 17.03.19 (1).jpeg