Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Laboratuvarı Kurulumu için Fizibilite Çalışmaları Projesi Açılışı Gerçekleşti
05 Aralık 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 16.11.2018 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan “Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Laboratuvarı Kurulumu için Fizibilite Çalışmaları” projesi açılışı gerçekleşti. Bilkent Şehir Hastanelerinde gerçekleşen törene, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan Ünal, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan müdürlüğümüz yönetim ekibi katıldı. Proje kapsamında, Müdürlüğümüze bağlı kamu hastaneleri ve acil sağlık hizmetleri sorumluluğunda bulunan tıbbi cihaz envanteri oluşturularak, kalibrasyon laboratuvarı kurmak için geliştirilecek fizibilite çalışması yapılması planlanıyor. Yapılan çalışmalar ile 2014-2023 Ankara Bölge Planı doğrultusunda, ortak bir kalibrasyon merkezi kurulmasına yönelik fizibilite araştırmasının yapılmasıyla sağlık sektörüne yönelik teknolojik entegrasyonun tamamlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Tek merkezden yönetilen ve kontrol edilen Kalibrasyon Merkezi ile sağlık hizmetlerinde, hastaların takibinde, tanıların güvenilirliğinde kalitenin atması ile Sağlık Bakanlığı, sağlık sektörü çalışanları ve hastalar projeden yararlanacaklar.