Sağlık Turizmi 1. Çalıştayı Gerçekleşti
04 Mart 2021

İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Sağlık Turizmi Çalıştayı, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mustafa Alimoğulları ve Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Özgür Ömer Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Çalıştaya, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip Ankara Şehir Hastanesi, Gülhane, Keçiören, Yenimahalle, Ankara, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji, Dışkapı ve Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları eğitim ve araştırma hastanelerimizdeki sağlık turizminden sorumlu başhekim yardımcıları ve sağlık turizmi birim sorumluları katıldı.

Toplantıda ilimizde 2020 yılında hizmet alan sağlık turizmi hastaları, turistin sağlığı hastaları, ikili anlaşmalar kapsamında gelen hastalar ile bu hastaların ülkelere göre, branşlara göre ve hizmet aldıkları kurumlara göre dağılımlarını anlatan detaylı bir sunum yapıldı.

Ayrıca çalıştayda, 2021 yılında sağlık turizminin geliştirilmesi ve alt yapı ile ilgili yapılması gereken faaliyetler üzerine istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda kamu üniversite hastaneleri ve vakıf üniversite hastaneleri, özel hastaneler, aracı kurumlar, tıp merkezleri, muayenehaneler, konaklamalı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri ile de çalıştay planlamaları yapıldı.

• WhatsApp Image 2021-03-04 at 20.38.11.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 20.38.10 (1).jpeg