Taşra Teşkilatı 10.000 İşçi Alımı Kura İle Yer Seçimi Duyurusu
30 Mayıs 2022

Bakanlığımız taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ihtiyaç duyulan hizmet alanlarında (Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız),Elektrikçi, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım Ve Arıza Giderme Elemanı, Marangoz, Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför) tahsis edilen 10.000 kadroya,  sürekli işçi alımı başvuru, yerleştirme ve atama işlemleri Bakanlığımız tarafından Bakanlık Makamının 07/03/2022 tarihli ve E.63077 sayılı onayı doğrultusunda yürütülmektedir.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 13.04.2022 tarihli ve E-60438742-929-1391 sayılı yazılıları ile 06-07 Nisan 2022 tarihleri arasında noter huzurunda gerçekleştirilen 10.000 sürekli işçi alımı kura sonuçları ve isim listesi Müdürlüğümüze gönderilmiş, Atamaya Esas Belgeler Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresi üzerinde yapılan duyuru doğrultusunda 13-22 Nisan 2022 tarihleri arasında teslim alınmıştır.

Müdürlük Makamının 18.11.2019 tarihli ve E.278 sayılı oluru ile oluşturulmuş olan Sürekli İşçi Değerlendirme Komisyonunu tarafından atamaya esas belgelerin incelenmesi 25 Nisan 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılarak ÇKYS kayıtlarına işlenmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12. Bölümünün 371. Maddesinin 3. Fıkrası gereği "İl sağlık müdürleri Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumludur; Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapar ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirir."hükmü gereği, yukarıda belirtilen açıklamalar ve sağlık tesislerinin talepleri doğrultusunda Müdürlüğümüz ve bağlı hizmet birimlerinde atama işlemlerinin yapılacağı muhtelif branşlarda boş pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır.

Bu bağlamda;

Bakanlığımız tarafından ilimiz Ankara Sosyalleştirme bölgesine atanan personelin muhtelif branşlarda oluşturulan boş pozisyonlar için personel tarafından şahsen kura çekerek görev yapacağı sağlık tesisinin kendisi tarafından belirlenecektir;

Ankara Sosyalleştirme bölgesine atanan personelin kura ile yer seçimi yapması için Müdürlüğümüz kayıtlarında bulunan iletişim bilgileri doğrultusunda SMS ile bilgi verilmesi ve İl Müdürlüğümüz resmi web sitesinden duyuru yapılarak Mehmet Akif Ersoy Mah. Bağdat Cad. No:62 Yenimahalle/Ankara adresinde bulunan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ana hizmet binamızda kura işlemi yapılacak, yapılan kura sonucu aynı unvan ve branşta bulunan personelin çekmiş oldukları kura sonucu yer değişikliği yapmak istemeleri durumunda kendi aralarında yer değişikliği yapmalarına olanak sağlanacak ve kura işleminin yapıldığı gün sonuna kadar ilgililerin dilekçeleri ile başvuru yapmaları halinde talepleri doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Söz konusu personellerin il içinde Müdürlüğümüz tarafından belirlenen boş pozisyonlara atama işlemlerinin yapılması adına belirtilen hususlar doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütülmesine karar verilmiştir.

İş bu ilan; evrakların incelenmesi neticesinde yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

KURA İÇİN TABLODA BELİRTİLEN GÜN VE SAATTE PERSONELİN HAZIR OLMASI GEREKMEKTEDİR.

SÖZ KONUSU KURA TARİH VE SAATİNDE HAZIR BULUNMAYAN PERSONELİN GÖREV YERİ NAKLEN TAYİN İŞLEMİ KURA SONRASI KALAN BOŞ POZİSYONLARA YAPILACAKTIR.

BAKANLIK İŞKUR ATAMA LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ