Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
28 Temmuz 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Dünya Hepatit Günü'nü anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, sağlık uzmanları, hepatitlerin dünya ve ülke genelindeki durumu, tedavisi ve Türkiye'de yürütülen programlar hakkında önemli sunumlar gerçekleştirdi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.

Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe açılış konuşmasında katılımcılara, hepatitlerin küresel sağlık tehdidi olarak önemini belirten Kurtcebe, toplumda farkındalık oluşturmanın ve bilinçli bir şekilde hareket etmenin önemini vurguladı.

Etkinlikte, alanında uzman isimlerden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rahmet Güner ve Doç. Dr. Derya Arı da bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Güner, dünyada ve ülkemizde kronik hepatitlerin mevcut durumunu ve tedavi seçeneklerini detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı'nın uygulamaları ve ilerleme süreci hakkında bilgiler paylaştı.

Katılımcılar, etkinlik boyunca hepatitlerin yaygınlığı ve önemi konusunda bilinçlenirken, hastalığın tedavi ve önleme yöntemlerine dair güncel bilgiler edindi. Etkinlik, sağlık uzmanlarının, hastaların ve halkın bir araya gelerek, hep birlikte hepatitlere karşı daha etkili mücadele yöntemlerini belirleme çabalarını yansıttı.

Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği, sağlık kuruluşları ve toplumun tüm kesimlerini, hepatitlerle mücadelede daha güçlü bir dayanışma içinde olmaya teşvik ederek, bu önemli sağlık sorununun etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalara ışık tutmayı hedefliyor.

• WhatsApp Image 2023-07-28 at 14.30.38.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-07-28 at 14.30.38 (1).jpeg