Ankara Gaziler Fizik Tedavi Hastanesi'nde Omurilik Yaralanması Bilimsel Programı Gerçekleşti
05 Eylül 2023

Ankara Gaziler Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, omurilik yaralanmalarının farkındalığını artırmak ve bu alandaki bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla 5 Eylül Omurilik Yaralanması Günü'nde önemli bir program düzenledi.

Program, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe'nin açılış konuşması ile başladı.

İl Sağlık Müdürümüz, omurilik yaralanmalarının insan hayatındaki etkilerini vurgulayarak, toplumun bu konudaki farkındalığının artırılmasının önemine dikkat çekti. Aynı zamanda omurilik yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonu konularında sağlık çalışanlarının çabalarını takdir eden Müdürümüz, “Gazilerimizin gözlerinde  hayata dört elle sarıldıklarını görmek tarif edilemez bir mutluluk. Türkiye’de bu alanda Ankara'nın açık ara önde ancak hedefimiz Dünya'nın her yerinde fizik tedavi alanında tercih edilen bir merkez haline gelmek” dedi.

Program, omurilik yaralanması alanında uzmanlaşmış bir dizi konuşmacının bilimsel sunumlarına ev sahipliği yaptı. Bu sunumlar ile katılımcılara omurilik yaralanmalarıyla ilgili güncel bilgiler sunulurken  omurilik yaralanmalarının en büyük nedenlerinin; trafik kazaları, iş kazalarına bağlı olarak yüksekten düşmeler, genç bireylerin balıklama suya atlamaları ve tıp dışı uygulamalarla omurgaya müdahale edilmesi olduğu belirtildi.

Program Omurilik  yaralanmalarını önleme konulu farkındalık film gösterimi, Uluslararası Para Okçuluk Müsabakalarında başarı gösteren omurilik yaralanmalı gazilerimize plaket takdiminin yapıldığı video gösterimi, omurilik yaralanmalı bireyler için afet planlaması sunumları sonrası soru ve görüşlerin alınması ile son buldu.

• WhatsApp Image 2023-09-05 at 17.11.24.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-09-05 at 17.11.24 (1).jpeg