Ankara Etlik Şehir Hastanesi 1. Yılını Coşkuyla Kutladı
28 Eylül 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin 1. Yıl Açılışı Töreni Gerçekleştirildi

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, bir yıl içinde sağlık alanında önemli başarılar elde ederek 1'inci yılını coşkuyla kutladı.

1’inci yılına özel düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, hastanenin 1'inci yılını anlatan özel bir video gösterimi ile başladı.

Ankara Valisi Sn. Vasip Şahin, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Zülfikar Akelma, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer açılış konuşmalarını gerçekleştirildi.

Ankara Valisi Sn. Vasip Şahin konuşmasında, 1’inci yılını dolduran Etlik Şehir Hastanesi’nin Ankaralılara verdiği gururdan bahsederek, "Bu hastane, milletimize sağlık hizmeti sunmaya devam edecektir. Hastanenin başarıları, göğsümüzü kabartan gelişmeleri ve olağanüstü işleri göstermektedir. Sağlık her şeyin başıdır. Bu hastaneler, fedakârlık ve çalışma azmiyle inşa edildi. Bu fedakârlığı karşılıksız bırakmamamız gerekiyor. Sn. Cumhurbaşkanımızın hayalini gerçeğe dönüştüren herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerinde bulundu

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. A. Zülfikar Akelma, hastanenin büyük bir başarıya imza attığını ve Türkiye için önemli bir sağlık devrimi temsil ettiğini vurguladı.

Açılışta söz alan Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin Türkiye'nin sağlık hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyan önemli bir yapı taşı olduğunu vurgulayarak, ‘’Bugün hizmetler grubu ile birlikte 15 bine yakın personeli, 58 alanda akademik eğitim programı, 2 bin uzmanlık ve yan dal uzmanlık asistanı ile günde ortalama 22 bin hastaya kaliteli ve çağdaş sağlık hizmeti sunulmaktadır.’’ dedi.

Ankara Şehir Hastanesi ile Etlik Şehir Hastanesi’nin 6 Şubat depremlerindeki rolüne dikkat çekerek sözlerine devam eden Sağlık Müdürü Kurtcebe, ‘’Son rakamlarla 50 bine yakın başvuruda 4 binin üzerinde yatış, 2 bin cerrahi operasyon gerçekleşti. Etlik Şehir Hastanemiz açılışının 6. ayında bu büyük sınavı başarıyla tamamladı.’’ şeklinde konuştu.

Uzm. Dr. Kurtcebe, "Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin bu muhteşem esere dönüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Desteklerini esirgemeyen Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya ve Bakan Yardımcılarımıza da minnettarız. Bu süreçte bize destek olan ve bize yol gösteren Valimiz Sayın Vasip Şahin'e ve Vali Yardımcımız Sayın Osman Akbaş'a en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Son konuşmacı olarak konuşma yapan Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer ise, 1 yıl boyunca hastanede gerçekleşen başarıları istatistiklerle paylaşarak, "Bugün, hizmete başladığımızın 1’inci yılı. Bu bir yıl içinde, Avrupa'nın en büyük hastanesi olmanın gururunu yaşadık. Ayrıca, hastanemizin ulaşım kolaylığı nedeniyle Türkiye'deki en fazla acil hasta kabul eden hastane olduğunu belirtmek isterim. 1 yıl içinde 450 ABC grubunda ameliyat gerçekleştirildi ve 11.473 doğum yapıldı." dedi.

Tören, hastane korosunun verdiği konser ve kokteyl ile sona erdi. Etlik Şehir Hastanesi, sağlık hizmetlerindeki başarısıyla önemli bir rol oynamaya devam ediyor ve Türkiye'nin sağlık sisteminin gelişimine katkı sağlıyor.