Etlik Şehir Hastanesinde Açılan 'Model Ev' Engellilere Rehber Olacak
07 Haziran 2024

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde, Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) uygun olarak ülkemizdeki ilk ve tek proje özelliğini taşıyan Model Ev'in açılış törenine katıldı.

Törende, Müdür Kurtcebe’nin yanı sıra, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yaman, Başhekim Yardımcısı Dr. Nihat Ülgen ve Ankara Abisi İyilik Derneği Başkanı Yasin Oyanık konuşmalar yaptı.

Uzm. Dr. Kurtcebe, konuşmasında Model Ev'in hastaların rehabilitasyon sürecindeki önemine dikkat çekerek, "Burada sunulan ortam, hastalarımızın hayata bağlanmalarını sağlayacak. Hastaların taburcu olduktan sonra günlük yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerini hedefliyoruz" dedi. Kurtcebe, projeye katkılarından dolayı Ankara Abisi İyilik Derneği Başkanı Yasin Oyanık'a teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Model Ev'in açılışı gerçekleştirildi. Model Ev, hastaların taburcu olduktan sonra ergoterapi sayesinde günlük yaşam aktivitelerine bağımsız bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla tasarlandı. Evde, mutfak, yatak odası, banyo, serbest zaman aktiviteleri odası, yardımcı günlük yaşam aktiviteleri odası, mesleki rehabilitasyon odası ve market gibi alanlar bulunuyor.

Özel olarak tasarlanan bu alanlar sayesinde hastalar, taburculuk sonrası günlük yaşamlarını daha bağımsız ve konforlu bir şekilde sürdürebilecek. Model Evi baz alarak evlerinde yapacakları birkaç tadilat ile bağımsızlıklarını sağlayarak evlerini kendilerine göre dizayn edebilecek ve herhangi bir profesyonel destek almadan tüm aktivitelerini kendi başlarına gerçekleştirebilecek.

• Model 1
  • Model 6