Müdürümüz, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Tarafından Düzenlenen “Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği”ne Katıldı
24 Temmuz 2024

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen “Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği”ne katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını; İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu ve Hastanenin Sorumlu Koordinatör Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Burak Civelek gerçekleştirdi. Konuşmalarda, hepatit konusunda farkındalığı artırmak ve önlemek amacıyla yapılan eğitim programlarının önemi vurgulanarak, bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Hepatit gibi bulaşıcı hastalıkların koruyucu önlemler ve tedbirlerle önlenebileceğini belirten Müdürümüz, özellikle Hepatit B aşısının önemine dikkat çekerek, doğumdan itibaren çocuklara ve risk gruplarına uygulanan aşı sayesinde Hepatit B’nin görülme sıklığının 100 binde 1’in altına düştüğünü ifade etti.

Müdürümüz, sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte Türkiye'nin bulaşıcı hastalıklar konusunda büyük tecrübeye sahip olduğunu ve bu tecrübeyi sahada Bakanlık olarak yürüttüklerini dile getirdi. Ankara’da aşılama oranlarının %99’un üzerinde olduğunu belirten Müdürümüz, bu oranlarla önleme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Etkinlik, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner'in “Ülkemizde ve Dünyada Viral Hepatitlerde Neden Harekete Geçme Zamanı” sunumu, gerçek hasta hikâyelerinden oluşan "Yaralı Kalplerin Öyküsü" video gösterimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

• Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği