Pursaklar'da Aile Hekimleri ile Hastane Buluşması: İş Birliği Güçleniyor
01 Ağustos 2024

Ankara Pursaklar Devlet Hastanesi'nde, ilçede görev yapan aile hekimleri ile hastanede çalışan uzman hekimlerin tanışmaları amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, aile hekimlerinin hastalarını yönlendirdikleri uzman hekimlerle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak ve iş birliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun birinci basamak ve ikinci basamak hekimlerinin iletişimine verdiği öneme vurgu yaparak, "Birinci basamak sağlık hizmetleri, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde temel bir rol oynuyor. Bu tür etkinliklerle, hekimler arasındaki iş birliğini artırarak daha etkin sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Müdürümüz, aile hekimliği sistemi ile ilgili mevcut eksiklikleri gidermeyi amaçladıklarını belirtti. Pandemi dönemi ve sonrasında artan hastane başvurularının iş yükünü artırdığını ifade eden Müdürümüz, "Aile hekimlerinin sahada daha aktif olmalarını, vatandaşlarımızla bire bir temas kurarak ilişkilerini ve diyaloglarını artırmalarını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’lerin de toplum sağlığını koruma ve geliştirme konusunda önemli olduğunu belirten Müdürümüz, “Birinci amacımız sağlığımızı korumak ve geliştirmek. Hastalıkları tedavi etmek ise daha zor bir süreç. Bu nedenle gerek sağlımızı korumak gerek erken tanı amaçlı vatandaşlarımızı Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’lere davet ediyoruz” dedi.

Etkinlikte, aile hekimleri ile hastane hekimleri arasında tanışma ve deneyim paylaşımı gerçekleşti. Aile hekimlerinin hastalarının tedavi süreçlerini takip edebilmeleri ve onlara  yol gösterebilmeleri için hastanedeki meslektaşlarıyla daha iyi iletişim ve diyalog halinde olmaları amaçlanıyor.

Toplantı sonunda, sağlık hizmetlerinde süreklilik ve koordinasyonun artırılması amacıyla benzer etkinliklerin düzenlenmesi gerektiği konusunda ortak görüş bildirildi.

• Pursaklar Ziyaret