Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastanesi TÜSKA Akreditasyonu Aldı
06 Ağustos 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi bünyesindeki Genel Hastane, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından akreditasyon belgesi ile ödüllendirildi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, TUSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel ve Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan hazır bulundu.

Tören, Genel Hastane'nin akreditasyon sürecini anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Açılış konuşmalarında, hastanenin kaliteli sağlık hizmetleri sunma konusunda gösterdiği çaba ve çalışmalar vurgulandı. İl Sağlık Müdürümüz konuşmasında, "Ankara Bilkent Şehir Hastanemiz, dünyadaki en büyük hastane kampüslerinden biri olarak yapılan iş hacminde, üretilen değer ve nitelikli iş açısından çok üst düzeyde bir akreditasyon sürecinin de olması lazım. Dünyada tanınırlığı, yeterliliği ve geçerliliği olması bakımından" ifadelerini kullandı. Sağlık Müdürümüz ayrıca TÜSKA'nın önemine değinerek, "TÜSKA ile birlikte, yerli ve milli bir şekilde akreditasyon süreçlerini yürüterek bu yolda çok daha hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

Müdürümüz, hastanenin yılda 6 buçuk milyon muayene gerçekleştirdiğini, 220 binin üzerinde ameliyatın ve 15-16 bin doğumun yapıldığını belirterek, "Gerçekten çok büyük emeklerin sarf edildiği bir hastaneden bahsediyoruz. Bu akreditasyon belgeleri gerçekten çok önemli. Bilkent Şehir Hastanesi akredite örnek kampüs olacak inşallah" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, TUSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan ve TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel tarafından akreditasyon belgesi takdim edildi.

Törende ayrıca, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi tarafından süreçteki katkılarından dolayı Prof. Dr. Ümit Kervan ve Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel'e hastanenin Moral Sanat Atölyelerinde hastaların yaptığı bir tablo hediye edildi.

• Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastanesi TÜSKA Akreditasyonu Aldı
  • Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastanesi TÜSKA Akreditasyonu Aldı