Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı
27 Ağustos 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Hacettepe Üniversitesi'nden uzman hekimlerin görev alacağı ve eğitim ile araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Merkezde, vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında kapsamlı tetkik ve tedavi imkânları sunulacak.

Açılışta yaptığı konuşmada, aile hekimlerinin sağlık hizmetlerinde vatandaşların ilk temas noktası olduğunu belirten İl Sağlık Müdürümüz, "Aile hekimlerimiz, vatandaşlarımızın sağlık danışmanlarıdır. Sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak aile hekimlerinden alınmasını tercih ediyoruz. Gereken durumlarda aile hekimlerimiz, vatandaşlarımızı ilgili hastanelere yönlendireceklerdir" dedi.

Hacettepe Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin önemine değinen Sağlık Müdürümüz, "Hacettepe Üniversitesi gibi Türkiye’nin öncü, dünyada marka bir kuruluşla beraber böyle bir hizmeti Altındağlı vatandaşlarımıza vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Altındağ'da Sağlık Bakanlığı olarak üç hastane yatırımının sürdüğünü belirten Müdürümüz, "Sami Ulus ve Dışkapı hastanelerimizin yerlerine yenilerini yapıyoruz. Üçüncü olarak Karapürçek'te bir devlet hastanesi inşa ediliyor. Bu yatırımların yatak kapasitesi toplamda 1.000’i geçiyor. Ayrıca Ulubey mahallemizde de bir aile sağlığı merkezi daha inşa ediliyor. Bu projelerin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve katılımcılar Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi'ni gezdi.

Törene, Ankara Vali Yardımcımız Osman Akbaş, Altındağ Kaymakamımız Cumali Atilla, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Üniversitenin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Deniz Demiryürek ve Müdürlüğümüz başkan ve başkan yardımcıları da katıldı.

• Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı