YURTDIŞINDAN GELEN STAJYER TIP ÖĞRENCİLERİ BİLKENT ŞEHİR HASTANESİNİ GEZDİLER
24 Ocak 2019

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamid Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak kurulmuştur. Sayın Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bu tarihi hatıraya hürmeten konuya yakın ilgisini çok yakından biliyor ve kendilerine de bu vesileyle bir kere daha teşekkür ediyoruz. Abu Ali İbn-i Sina Buhara Devlet Tıp Enstitüsü ve Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında yapılan Mutabakat Zaptı çerçevesinde gerçekleştirilen öğrenci hareketliliği programıyla Gürcistan ve Özbekistan’dan yaz stajı için Ankara’ya gelen 44 Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisini Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane ruhuyla ülkemizde ağırlıyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’ün himayelerinde gerçekleşen gönül coğrafyamıza yönelik bu tip faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Misafir Tıp öğrencilerine, Sağlık alanında bölgesinin öncü ülkesi ve dünyaya rol model olan Türkiye’nin, sağlıkta hizmet sunum kalitesinin artırılmasının bir göstergesi olan şehir hastanelerini tanıtmak amacıyla yakın zamanda hizmete açılması planlanan Bilkent Şehir Hastanesi gezdirildi. Ankara İl Sağlık Müdürü Sn. Prof.Dr.Özkan ÜNAL’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım gezisi, misafirlere verilen öğle yemeğinin ardından Ankara Turu ile sona erdi. 717 Bin metrekare arsa üzerine, 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 12 Bloktan oluşan Bilkent Şehir Hastanesi tamamlandığında 3704 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Ayrıca 904 poliklinik ve 150 destek odası, 699 yoğun bakım yatağı, 134 ameliyathanesi, 80 özel keyifli doğum odası olan hastanenin 2 adet de helikopter pisti bulunacak.

DSC_7111 (1).JPG