Ekmek İsrafının Önlenmesi Eğitimi Gerçekleştirildi
24 Ocak 2019

Ekmek İsrafı, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle nüfusu 7 milyarı geçen dünyamızı tehdit etmektedir. Ekmek israfı ülkemizde günde 6 milyon, yılda ise 2,1 milyar adeti bulmaktadır. Ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybı 1,546 milyar TL’dir. Bu rakam, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğerdir. Ekmek israfının önlenmesi nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi, Şube Müdürü Şennur IŞIK YAVANOĞLU koordinasyonunda, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının eğitim salonunda Diyetisyen Gökçegül AKBULUT tarafından  26.07.2018 tarihinde ‘’Ekmek İsrafının Önlenmesi ve Sağlıklı Ekmek Tüketimi’’ konulu eğitim verilmiştir. Eğitime Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Birim sorumluları ve çalışanlar katılmıştır.




DSC_7230.JPG